МАЙСТОРИ НА ШПИОНАЖА

Хладнокръвни и непоколебими, те живеят в сянка и са в състояние да променят баланса на силите във военните дела, политиката и икономиката. Ще посетим тъмните коридори, тайните стаи и тунелите, и ще се опитаме да разкрием тайните на най-известните майстори на шпионажа в историята.

ГЛЕДАЙТЕ ПРОМОЦИОНАЛЕН КЛИП

София Потоцкая

София Потоцкая - една красива жена от гръцки произход, чийто живот е бил обвит в мистерия. Тя е била редовен посетител на европейските аристократични салони и е една от най-колоритните фигури в историята на Полша. Известна с брилянтния си интелект, лукавството си и липсата на угризения, София Потоцкая е била един наистина гениален майстор на шпионажа.

Научете повече за епизодите

Мата Хари

Екзотична танцьорка и куртизанка от холандски произход - една жена, която е очаровала редица влиятелни мъже и се е превърнала в двоен агент по време на Първата световна война. Мата Хари е била обвинена в шпионаж и осъдена на смърт чрез разстрел. Тя е посрещнала смъртта си смело – също както е живяла – с пълно съзнание за положението си и с широко отворени очи тя изпраща въздушна целувка за сбогом на своите палачи.

Научете повече за епизодите

Кардинал дьо Ришельо

Червеният кардинал - Кардинал дьо Ришельо е бил една фигура от решаващо значение в историята на Франция. Той е бил човек, който в еднаква степен е предизвиквал и страх, и уважение. Ришельо е формирал уникална мрежа от шпиони по време на царуването на Луи XIII, така че никой не е можел да избегне окото на кардинала.

Научете повече за епизодите

Гледайте поредицата „Майстори на шпионажа“ по Viasat History през септември. Добре дошли в света на брилянтните умове.

Гледайте промоционален клип